Van offline naar online auditen… Yes we can!

Een aantal weken geleden mochten we in een groot ziekenhuis nog het thema infectiepreventie onder de loep nemen. Een onderwerp dat inmiddels de hele wereld dagelijks bezig houdt. Hopelijk blijft iedereen gezond zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied!

Eind vorig jaar sprak ik met Jan-Bert onze ambities voor 2020 uit. Steeds meer organisaties doen met ons een proefaudit en we helpen steeds vaker om inzichten uit audits ook om te zetten naar resultaat. Samen met Tom en Inge besloten we een nieuwe richting te kiezen en de Brown Paper Audit nog laagdrempeliger te maken. De ambitie om ook intern slimmer te werken met digitale middelen die beschikbaar zijn.

En we schreven nog een ambitie op…
“2020: Digitaal een Brown Paper Audit doen”

Niemand had bedacht dat we onze ambitie in dit tempo naar voren moesten halen als alternatieve auditvorm. Inmiddels hebben we een passende tool gevonden die ons enthousiasme over ‘post-its plakken’ deelt en waarin onze aanpak goed blijft werken.

Uit onze eerste stappen kunnen we in ieder geval concluderen dat online auditeren voor iedereen even wennen is.

Vergelijkbaar met een normale audit?
Jazeker, bij een audit draait het toch vaak om het stellen van vragen!

Moeilijk / Makkelijk?
Ja en Nee! De groepsdynamiek is (totaal) anders.
Het uitwerken gaat iets sneller, overzicht houden is heel belangrijk!

Nuttig / Effectief?
Jazeker! Ook in deze tijd kun je dus wel verder met je kwaliteitsaudits.
Daarmee voorkom je in het najaar een audit-sprint
die de organisatie (te) veel belast!

De kracht van elkaar zien
Elkaar zien via de digitale snelweg blijft anders. Nog maar te spreken over het belang van goed werkende techniek. Onderwerpen die meer over de inhoudelijke kant van het proces gaan, zijn makkelijker om online te doen. De meer complexere processen of procedures met aandacht voor de ‘zachte’ kant werkt nu eenmaal handiger met elkaar in één ruimte.

Benieuwd hoe dit werkt en of jouw onderwerp past? We helpen je graag om in deze tijd kwaliteitsmanagement ook continue onder de aandacht te houden!

Op naar nog meer online (en offline) Brown Paper Audits!

Geplaatst in Online audting, Remote auditing.