Onze visie op audits en kwaliteitsmanagement

Het valt ons op dat veel organisaties interne audits onbenut laten als verbeterinstrument en steeds vaker terugvallen op het jaarlijks ‘checklist-gesprekje met de auditor’. Na jaren van ISO 'omdat het moet' zien we dat organisaties de balans weer willen vinden tussen een ‘managementsysteem’ op papier en de  dagelijkse praktijk. Ons doel is om kwaliteitsmanagement en interne audits weer deel te maken van de business. Wij laten organisaties zien dat kwaliteitsmanagement leuk is en effectiever kan!

We ontdekken steeds meer kwaliteitsmanagers die zoekende zijn naar een auditvorm die meer aansluit bij het dagelijks werk en de algehele samenwerking binnen hun organisaties. De wens is vooral om daarbij te verschuiven van ‘controleren’ naar ‘verbeteren’. De kracht van groepsgewijs een audit doen geeft gemeenschappelijk inzicht, een beter draagvlak en bovendien meer resultaat dan de reguliere of traditionele audit.

De leukste auditvorm + beste begeleiding = meer resultaat

Goede begeleiding maakt het verschil. Wij passen de auditvorm al een aantal jaren toe in diverse organisatie en weten wat in praktijk het werkt om het maximale uit een auditsessie te halen. Maak hieronder kennis met ons team.

Emiel Kort
Eigenaar / trainer

Enid van Leiden
Junior Business consultant

Daphne Huijer
Junior Business consultant

Christel Bastiaenssens
Adviseur kwaliteitsmanagement

Marco van Burken
Adviseur kwaliteitsmanagement

De Brown Paper Audit door de tijd heen

2013

Kwaliteitsmanagement is het laatste puzzelstukje in het borgen van veranderprocessen. Emiel zet interne audits in aan het einde van verandertrajecten en speelt daarin een verbindende rol om de verandering te borgen.

2014

Een aantal interne auditors gaan mee in onze gedachtegang en er wordt een basisstructuur ontwikkeld voor onze unieke aanpak op het bruin papier.

2015

Het enthousiasme groeit bij een aantal interne auditors. We ontwikkelen ons 9 stappenplan en geven de eerste workshop om onze kennis te delen met de rest van Nederland.

2016

Wie kiezen voor meer groei. Door samenwerking tussen ProcesDOEN en ValQ Training en Advies bundelen we onze krachten en netwerk.

2017

We inspireren meer dan 70 organisaties tijdens onze workshops, verzorgen complete auditbegeleiding bij o.a. Heijmans. We ontwikkelen een checklist waarin auditoren zelf de eerste stappen kunnen zetten.

2018

In 2018 hebben meer dan 200 organisaties deelgenomen aan een van onze workshop beleefd. We lieten ze ervaren welke andere vaardigheden je nodig hebt in je rol als 'auditor 2.0' en waar onze aanpak concreet het verschil maakt.

2019

In 2019 ontdekten steeds meer certificerende instanties de waarde van de Brown Paper Audit. We starten met het geven van webinars en breiden onze trainingen uit. Verfrissing van kwaliteitsmanagement zit niet alleen in de audits!

2020

Een bijzonder jaar. We hebben diverse organisaties tijdens de corona-tijden mogen helpen om audits en kwaliteit blijvend aandacht te geven. De online Brown Paper Audit is een unieke aanvulling om mensen op meerdere locatie met elkaar te verbinden.

2021

Corona was here to stay. Onze online audits zijn niet meer weg te denken en zorgen voor verbinding en aandacht voor kwaliteitsmanagement. Tussen alle lock-downs leren we een aantal organisaties werken met de Brown Paper Audit als auditvorm en laten we met ons webinar zien dat het anders kan.

2022

In samenwerking met interne auditteam maken we vaker de combinatie om het samen te doen. Onze ervaring in de begeleiding en dynamiek tijdens de audit, gecombineerd met de inhoud vanuit de organisatie zelf maakt het auditen nog leuker!

2023

Een jaar waarin we veel in de zorgsector actief zijn geweest. De training interne auditteam helpt om de Brown Paper Audit als auditvorm te implementeren.

2024

In samenwerking met interne auditteam maken we vaker de combinatie om het samen te doen. Onze ervaring in de begeleiding en dynamiek tijdens de audit, gecombineerd met de inhoud vanuit de organisatie zelf maakt het auditen nog leuker!