Remote Auditing, wat is dat?

Remote Auditing betekent ‘Auditen op afstand’ met behulp van de digitale wereld. De huidige tijd heeft ons kennis laten maken met deze manier van auditen en we moeten zeggen: wij zijn erover te spreken! Onze ervaring heeft ons wel verteld dat er een verschil zit in het 1 op 1 remote auditen of het remote auditen van een groep.

Remote 1 op 1 auditing
In een 1 op 1 remote audit gesprek gaat alles een stukje makkelijker. Je hoeft maar rekening te houden met één persoon. Het is gemakkelijk om samen via Teams, skype of welk ander kanaal je wilt het auditgesprek te voeren. Je kunt jezelf eigenlijk afvragen: waarom doen we het niet voortaan altijd zo?

Remote team auditing
Voor een remote audit van een team ligt dat toch een beetje anders. Het kan zeker een succes zijn, maar je moet er wel meer moeite in steken dan een 1 op 1 remote audit. Je zult nog steeds een geschikt moment moeten vinden waarin je met de jouw collega’s digitaal gaat auditen. Het voordeel is wel, de reistijd en locatiekosten zijn overbodig geworden! De remote team audit brengt een andere dynamiek met zich mee dan wanneer je met elkaar in één ruimte staat, daarentegen gaat het digitaal plakken van post-its echt wel een stuk sneller.

Tips voor remote auditing
Tip 1. Zorg voor de juiste voorbereiding.
Tip 2. Zeg ja tegen nieuwe avonturen.
Tip 3. Duidelijkheid geef je aan het begin.
Tip 4. Houdt grip op het audit doel.

Geplaatst in Online audting, Remote auditing.