Kijkje achter de schermen: Een succesvol tenderproces bij Schagen Groep

Op 23 januari 2020 hebben Emiel en Tom een Brown Paper Audit uitgevoerd bij Schagen Groep in Hasselt. Samen met José Pater, Gert Molenaar en het tenderteam, gingen we op ontdekkingstocht in het proces rondom tenders.

Schagen Groep
De Schagen Groep is een middelgrote onderneming werkzaam in de bouw en infrastructuur. Als familiebedrijf heeft deze organisatie een traditie van ruim 65 jaar. Vanuit de visie: “Samen maken we morgen”, wordt er dagelijks gewerkt aan het realiseren en onderhouden van infrastructuur en vastgoed om trots op te zijn.

Dat dit team z’n successen behaalt met tenders, zien we al snel terug in de mooie projectenlijsten van Schagen Groep. Deze organisatie loopt voorop als het gaat om anders bouwen, ontwerpen en ontwikkelen.


Succesvol inschrijven op tenders
Het doel van de kennismakingsaudit was om het tenderproces verder in kaart te brengen en te structureren. Wie is waar verantwoordelijk voor? Welke taken hebben we nog niet goed verdeeld? Welk proces willen we beschrijven? Op welk niveau gaan we iets beschrijven? Waar zoeken we ondersteuning in automatisering? Waar zitten risico’s in dit proces en welke beheersmaatregelen zetten we hiervoor in? Hoe maken we dit proces nog succesvoller zonder ‘overkill’ aan procedures?

Onder onze begeleiding heeft het tenderteam een completer beeld van het tenderproces gecreëerd. De uitkomsten van de audit leveren genoeg input om bovenstaande vragen om te zetten naar concrete vervolgstappen.

José Pater (KAM/HR): “Mooi om te zien hoe dit team vanuit de Brown Paper Audit zelf verder aan de slag is gegaan! Vanuit kwaliteitsmanagement is dit een fijne manier om ook bij nieuwe processen of procesinventarisaties meerwaarde te kunnen bieden. Naast de ‘verplichte gesprekjes’ is dit ook voor onze KAM-afdeling een mooie aanvulling! Minder controle, meer contact.”

Dat de deelnemers enthousiast waren, is duidelijk terug te zien in een aantal reacties:

“Onderweg hierheen dacht ik: ik heb toch nooit iets te maken met audits?
Wat heb ik eigenlijk aan een audit? Deze auditvorm is voor mij wel heel nuttig!”

“De Brown Paper Audit biedt meer ruimte voor open gesprekken met ons eigen team.
Het proces dat we hier hebben uitgewerkt wordt naar mijn gevoel meer gedragen.”

 

Nieuwsgierig? Plan ook een Brown Paper Audit!
De proefaudit is een leuke manier om kennis met ons te maken. Wij verzorgen de voorbereiding, begeleiding en uitwerking van de audit. Benieuwd wat mogelijk is? Lees meer via: https://brownpaperaudit.nl/plan-een-brown-paper-audit/ of informeer naar de mogelijkheden via Tom: tom@brownpaperaudit.nl of 06-53961728.

Geplaatst in Audit voorbeeld, Auditor in beeld, Brown Paper Audit, Interne Audit, Interne Audit ISO, Kwaliteitsmanagement, Proces Audit, Proces Audit voorbeeld, Procesverbetering.