Dat was weer een inspirerende middag

Afgelopen woensdag 1 november organiseerden wij wederom een inspiratiemiddag. Een interactieve middag met discussie en ontdekken hoe je nog meer inzicht en resultaat krijgt uit interne audits. Samen met kwaliteitscoördinatoren zijn we ingegaan op de succesfactoren van de Brown Paper Audit methode en hebben we een marshmallow challenge uitgevoerd.

Gedragscomponenten en verbeteracties

Tijdens de inspiratiemiddag hoorden we de vraag: ‘Waar zie ik de ISO aspecten terug in deze interne audit methode?’
Het antwoord hierop is dat de Brown Paper Audit methode ter aanvulling dient voor de traditionele interne audits.

Uiteraard is het belangrijk om te voldoen aan alle eisen, regels en normen van ISO instanties. Echter merkt tegenwoordig elke kwaliteitsmanager op dat aspecten van de nieuwe ISO 9001: 2015 universeler worden en dus steeds meer binnen de hele bedrijfsvoering geïntegreerd worden. Hier steekt de Brown Paper Audit methode uitstekend op in.

ISO 9001:2015 aspecten komen hier dus zeker aan bod. Wanneer je namelijk verbeteracties gaat benoemen, benoem je deze acties uiteindelijk altijd met als doel om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren.

Vind jij ook dat interne audits universeler moeten kunnen worden uitgevoerd? Laat je dan inspireren en meld je aan voor één van onze inspiratiemiddagen.

Geplaatst in Kwaliteitsmanagement.