Kwaliteitsnetwerk Zuid Oost Zorg – Anders auditeren!

Donderdag 19 september 2019 werden we uitgenodigd door het Kwaliteitsnetwerk Zuid Oost Zorg. In samenwerking met Jetske van Zorgcentrum Het Bildt verzorgden we een presentatie over de Brown Paper Audit als auditvorm en een toelichting op de geboekte resultaten bij het zorgcentrum tijdens een trainingstraject.

Reacties op de Brown Paper Audit als nieuwe auditvorm
We startten de ochtend met een interactieve presentatie over de Brown Paper Audit. Veel aanwezigen reageerde positief en waren vooral nieuwsgierig naar het verhaal van Jetske. Een terechte opmerking van een van de aanwezigen “Leuk al die verschillende vormen, wij hebben al van alles geprobeerd, maar toch wordt er weinig gedaan met de uitkomsten”. Deze reactie horen wij vaker. Menigmaal blijven de uitkomsten van audits liggen in de stofkast. We maakte de aanwezigen duidelijk dat onze auditvorm verder gaat dan het auditeren en dat wij hulp bieden bij de opvolging van de uitkomsten. Soms helpt de stok achter de deur en ligt de oplossing in het bespreekbaar maken van de verbetercyclus en de onderliggende patronen.

Jetske Smits- Filemon van Zorgcentrum het Bildt nam het woord over en deelde haar ervaringen met de Brown Paper Audit. De aanwezigen werden steeds enthousiaster over onze aanpak. Praktische vragen zoals: Wat staat er op de horizontale lijn van de Brown Paper? Wie moeten er aanwezig zijn bij een Brown Paper Audit? werden beantwoord door Jetske en Emiel.

Aan het eind van de ochtend kregen we complimenten over de verfrissende aanpak en de leuke interactieve presentaties. Wij zijn kwaliteitsnetwerk Zuid Oost Zorg dan ook dankbaar voor de tijd en het enthousiasme.

Welke onderwerpen kun je met de Brown Paper Audit uitwerken?
Dit was de meest gestelde vraag tijdens de presentaties. De Brown Paper Auditvorm is geschikt voor vele onderwerpen in de zorg. Vooral op de gebieden van: procesverbetering, verbetering van de samenwerking en verbetering van resultaten, draagt de Brown Paper Audit veel bij. Denk ook eens na om de Brown Paper Auditvorm in te zetten om jouw auditproces te auditeren.

Benieuwd of de Brown Paper Audit past bij jouw audit doelstellingen?
Neem gerust contact op met ons: info@brownpaperaudit.nl / 06-10877863

Op 7 november organiseren we wederom een inspiratieworkshop!

Geplaatst in Geen categorie.