Een kijkje achter de schermen: Robin Schilders deelt haar ervaring met de Brown Paper Audit

Bij Brown Paper Audit geloven we in de kracht van stagiaires en studenten. De frisse en scherpe blikken helpen ons als organisatie verder vooruit. Robin Schilders is een enthousiaste tweedejaars Bedrijfskunde studente aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Dit keer klopte Robin bij ons aan om een aantal dagen mee te kijken achter de schermen bij Brown Paper Audit. Die kans hebben wij niet laten liggen en we nodigde Robin uit om drie dagen met ons mee te lopen. Maar, wat vond Robin daar eigenlijk van?

Wat heb je allemaal gezien?

Ik heb een aantal dagen meegelopen met Emiel Kort. Samen met hem ben ik de eerste dag naar de Reclassering gegaan in Amsterdam. Ik heb meegekeken met een project dat Emiel daar begeleidt. Deze dag hebben we een primair proces in kaart gebracht en verbeteringen benoemd. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een Brown Paper. Mijn tweede dag heb ik met Marjolein meegekeken achter de schermen van Brown Paper Audit. Marjolein heeft mij meegenomen door de administratieve taken en marketing- en communicatieactiviteiten van Brown Paper Audit.
De laatste dag heb ik deelgenomen aan de workshop die Brown Paper Audit organiseert. Tijdens de workshop heb ik mensen ontmoet uit het vakgebied die een verfrissende manier van auditeren zoeken.

Wat vond je ervan?

De Brown Paper Audit zou ik op de volgende manier omschrijven: een leuke, interactieve en nieuwe manier om processen in kaart te brengen, te optimaliseren en audits uit te voeren. Ik vind het interessant om te zien dat iedereen mee kan doen aan een audit. Ik heb nog weinig ervaring met kwaliteitsmanagement of audits, maar ook ik kon snel meedoen met de audit tijdens de workshop. De Brown Paper Audit is een frisse manier om bezig te zijn met audits. Op school leer ik hoe ik processen kan optimaliseren, dit is een waardevolle toevoeging daarop.

Wat heb je voor jezelf uit deze meewerkdagen gehaald?

Tijdens deze dagen heb ik ontdekt dat ik het vakgebied van kwaliteitsmanagement interessanter vind dan ik in het begin dacht. De Brown Paper Audit maakt het leuk om een audit uit te voeren. Zelf heb ik ook een Brown Paper Audit mogen begeleiden. Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen. De methode maakt het eenvoudig om een interne audit uit te voeren, zelfs met weinig ervaring heb ik de audit begeleidt. Dit kan iedereen! Dus bij deze; als je nog een frisse manier van auditeren zoekt, ga voor de Brown Paper Audit!

Geplaatst in Brown Paper Audit, Interne Audit, Kwaliteitsmanagement, Wat is een audit?.