Training Contextanalyse en Stakeholdersanalyse

Een organisatie staat niet op zichzelf, maar bevindt zich in een dynamische omgeving. De context waarin een organisatie zich bevindt kan invloed hebben op de doelen die de organisatie zichzelf heeft gesteld. Met andere woorden, de omgeving heeft impact op de organisatie. Dit kan zowel negatieve als positieve impact zijn. Inventarisatie van de omgevingsfactoren, eisen en verwachtingen van stakeholders zijn noodzakelijk om inzicht te krijgen in de omgeving. De context- en stakeholdersanalyse geeft inzicht in de risico's en kansen en benoemt de belangrijkste stakeholders van de organisatie.

In onze aanpak betrekken we meerdere functies bij het uitwerken van de context- en stakeholdersanalyse. Dit heeft als  voordeel dat vanuit verschillende invalshoeken een breder inzicht ontstaat.  De kansen en risico's die hieruit voortvloeien worden vertaald naar concrete acties en doelstellingen.

Voor wie is deze training

De training Stakeholdersanalyse en Contextanalyse is geschikt voor kwaliteitsmanagers, kwaliteitscoördinatoren, auditors, procesbegeleiders en procesverbeteraars die ondersteuning kunnen gebruiken bij het uitvoeren van een stakeholders- en contextanalyse.

Wat ga je tijdens deze training doen?

Tijdens de Stakeholdersanalyse workshop nemen we je mee in het uitvoeren van een Stakeholdersanalyse met bruin papier. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en interactie met deelnemers gaan we in op succesfactoren van een Stakeholdersanalyse. Je maakt ontdekt het bruin papier als middel en leert een duidelijk stappenplan aan voor het uitvoeren van de Stakeholderanalyse.

Dit leer je tijdens de training:

  • De structuur en stappen van de Stakeholdersanalyse en de Contextanalyse
  • Het zelfstandig voorbereiden, uitvoeren en uitwerken van een Stakeholdersanalyse en Contextanalyse
  • Direct belanghebbenden te betrekken bij de analyse voor meer draagvlak en inzichten
  • Het benutten van huidige inzichten in de organisatie en het optimaal inzetten van het instrument Managementsysteem

Wanneer geven we deze training?

Deze training wordt meerdere keren in het jaar gegeven.

Bekijk de trainingsdata

Programma: 1 trainingsdag

Opzet van de training

De training bestaat naast een gezonde basis uit de theorie vooral in het teken van DOEN! Je ervaart  hoe je de Stakeholdersanalyse / Contextanalyse stapsgewijs in kan zetten. De trainingsdag gaat in op het stappenplan van de Stakeholdersanalyse / Contextanalyse. Je krijgt handvaten en tools mee om zelfstandig aan de slag te gaan.

Om de training zo optimaal mogelijk te benutten raden we je aan om na deze trainingsdag de Vervolgtraining Vaardigheden en Groepsbegeleiding te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Deze training helpt je om de Stakeholdersanalyse / Contextanalyse effectiever in te zetten in jouw organisatie. We helpen je met praktische tips om de analyse beter uit te voeren en daarmee meer inzicht te creëren.

Lees meer over Jan-Bert van de Water


Jan-Bert van de Water

Reacties van deelnemers

Tijdens de training heerst er een toegankelijke en laagdrempelige sfeer. Tijdens de training was er een leuke en gemixte groep mensen met verschillende achtergronden. Iedereen heeft een eigen unieke situatie en heeft andere uitdagingen. Hierdoor kun je goed van elkaar leren tijdens de training.

Lees het volledige interview met Teun

Teun Maessen

 

Ik ben in de training aan de hand meegenomen in de methodiek. De training zelf is erg interactief. Je krijgt niet alleen informatie aangeboden, maar je leert ook hoe je het kunt toepassen. Je krijgt theorieën en handvaten aangereikt om zelf aan de slag te kunnen.

Lees het volledige interview met Jetske

Jetske Smits - Filemon

 

Praktische informatie

Kosten

De kosten bedragen € 695,- per deelnemer. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief trainingsmateriaal, catering- en locatiekosten.

Na deelname wordt je automatisch lid van het Brown Paper Audit Netwerk. Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kun je ervaringen delen met collega auditoren.

Locatie en trainingsdagen

De training bestaat uit 1 dag van 9:00 tot 17:00 uur. De training vindt plaats op onze trainingslocatie in Nieuwegein.

Vragen en meer informatie?

Emiel Kort
06-10877863
Bericht via whatsapp

Haal meer resultaat uit proces- en kwaliteitsmanagement

Natuurlijk doen we meer dan een Brown Paper Audit. Op gebied van kwaliteitsmanagement helpen we organisaties graag verder met:

Neem contact op: