Training Incidentanalyse

Er bestaan verschillende varianten van incidenten. Zo zijn er incidenten met een klant, arbo-incidenten, milieu-incidenten, veiligheidsincidenten en nog veel meer. Het analyseren van incidenten heeft niet alleen als doel om de incidenten zo goed mogelijk op te lossen, maar hier ook lering uit te trekken voor de toekomst. Incidenten kunnen individueel of in een groep worden geanalyseerd en geëvalueerd. De keuze hiervoor is afhankelijk van de impact en omvang van het incident.

Tijdens het analyseren van incidenten kun je te maken krijgen met gevoelige situaties. Zeker wanneer het gaat over incidenten van grote omvang of impact. Het is belangrijk dat geïnvesteerd wordt in vaardigheden die noodzakelijk zijn om deze stressvolle situaties te begeleiden.

Voor wie is deze training

Deze training kan gevolgd worden door kwaliteitsmanagers, kwaliteitscoördinatoren, auditors, procesbegeleiders, procesverbeteraars, directieleden, bestuurders en managementleden. De training is bedoeld voor personen die met omvangrijke incidenten in aanraking komen en dit proces beter willen begeleiden. De training focust minder op de feitelijke analyse, maar meer op de lering en nasleep van een incident.

Wat ga je tijdens deze training doen?

In de training leggen we de nadruk op incidenten met een grote impact of omvang. We focussen niet alleen op de feitelijk analyse van het incident zelf, maar ook op samenwerking, het proces, gedragingen en communicatie voor, tijdens en na het incident.

Een incident kan zo omvangrijk zijn of zoveel impact hebben dat gevoelige situaties kunnen ontstaan, zoals het verliezen van een grote klant of een ongeval met dodelijke afloop. Tijdens de training ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om tijdens deze gevoelige situaties sterk in de schoenen te staan. Er ligt nadruk op het begeleiden van het proces en vaardigheden die daarbij horen.

Dit leer je tijdens de training:

  • Jij leert verschillende tools en instrumenten om incidenten te analyseren
  • Je leert kritisch te kijken, de juiste vragen te stellen en kunt lering halen uit incidenten
  • Je ontwikkelt vaardigheden die belangrijk zijn bij het begeleiden van processen en gevoelige situaties na incidenten
  • De training focust op communicatie en de nasleep van een omvangrijk incident

Wanneer geven we deze training?

Deze training wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Bekijk de trainingsdata

Programma: 1 trainingsdag

Opzet van de training

De training bestaat naast de nodige tooling en instrumenten uit het toepassen van de theorie in de praktijk. We behandelen verschillende vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. We gaan interactief aan de slag in de training. Er is daarnaast ruimte voor persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling.

Om helemaal voorbereid de praktijk in te gaan, raden wij je aan om de Vervolgtraining Vaardigheden en Groepsbegeleiding te volgen. De vervolgtraining sluit aan op hetgeen dat je geleerd hebt tijdens deze eendaagse training.

Deze training wordt gegeven door:

Deze training helpt jou om omvangrijke incidenten beter te begeleiden. Met de focus op communicatie, gedragingen, samenwerking en het proces heb je aan het eind van de training alle vaardigheden in huis om incidenten met hoge impact te analyseren. De praktische insteek van de training zorgt dat je zelfstandig in de praktijk aan de slag kunt gaan.

Lees meer over Jan-Bert van de Water


Jan-Bert van de Water

Reacties van deelnemers

Tijdens de training heerst er een toegankelijke en laagdrempelige sfeer. Tijdens de training was er een leuke en gemixte groep mensen met verschillende achtergronden. Iedereen heeft een eigen unieke situatie en heeft andere uitdagingen rondom interne audits. Hierdoor kun je goed van elkaar leren tijdens de training.

Lees het volledige interview met Teun

Teun Maessen

 

Ik ben in deze twee dagen aan de hand meegenomen in de methodiek. De training zelf is erg interactief. Je krijgt niet alleen informatie aangeboden, maar je leert ook hoe je het kunt toepassen. Je krijgt theorieën en handvaten aangereikt om zelf aan de slag te kunnen.

Lees het volledige interview met Jetske

Jetske Smits - Filemon

 

Praktische informatie

Kosten en certificering

De kosten bedragen € 695,- voor de training. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief trainingsmateriaal, catering- en locatiekosten.

Deelnemers die het trainingsprogramma hebben gevolgd ontvangen een deelnamecertificaat na afloop van de training.
Na deelname wordt je automatisch lid van het Brown Paper Audit Netwerk. Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kun je ervaringen delen met collega auditoren.

Locatie en trainingsdagen

De training bestaat uit 1 dag van 9:00 tot 17:00 uur. De training vindt plaats op onze trainingslocatie in Nieuwegein.

Vragen en meer informatie?

Contact en informatie

Heb je vragen over de inhoud of toepassing van deze training? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.