Open training – Werken met de Brown Paper Audit

Voor kwaliteitsmanagers / auditoren die de Brown Paper Audit als auditvorm in hun auditcylus willen implementeren hebben we een praktische training ontwikkeld. Met de training ‘Werken met de Brown Paper Audit’ helpen we medewerkers in hun rol als interne auditor om zelfstandig Brown Paper Audits uit te voeren. Dit doen wij vanuit onderstaande leerstappen:

 • Trainen van de methode en bijbehorende tooling.
 • De methode in de praktijk ervaren, onder begeleiding of zelfstandig.
 • Trainen van vaardigheden in het begeleiden van groepen.

Wat ga je tijdens deze training doen?

Dit leer je tijdens de training:

 • Jij breidt je kennis uit en leert aanvullende vaardigheden om zelfstandig Brown Paper Audits uit te kunnen voeren.
 • Je rapporteert de audituitkomsten op effectieve wijze en ontdekt tools om inzichten uit de audit om te zetten naar concrete verbeteringen.
 • Je organiseert in samenwerking met ons één tussentijdse audit, je brengt daarmee de aanpak direct in de praktijk.

Wanneer geven we deze training?

Trainingsblok najaar 2019

1e Trainingsdag  - oktober 2019
Praktijk audit wordt ingepland in overleg
2e Trainingsdag - december 2019

Programma: 2 trainingsdagen + 1 praktijkaudit

Opzet van de training

De training bestaat naast een gezonde basis uit de theorie vooral in het teken van DOEN! Je ervaart  hoe je de Brown Paper stapsgewijs in kan zetten.

De eerste trainingsdag gaat in op het ‘9 stappenplan’ en diverse voorbeelden in de praktijk. In het tweede dag evalueren we jouw eigen Brown Paper Audit en ga je zelf aan de slag tools die je in de praktijk direct verder helpen.

Trainingsdag 1

 • Theorie en achtergrond van interne audits en van Brown Paper.
 • De koppeling met managementsystemen en Plan-Do-Check-Act.
 • Het 9-stappenplan voor de voorbereiding, uitvoering, verslaglegging en opvolging.
 • Voorbereiden van eerste Brown Paper audit.

Praktijkaudit

Met name vanuit de vraag: "Hoe doe ik het in de praktijk?"  is het voor sommige deelnemers prettig om tijdens een eerste Brown Paper Audit nog enige tips en aanbevelingen mee te krijgen. In het verlengde van de eerste trainingsdag organiseer je een tussentijdse audit. Zie het als experiment waarin jij de onderdelen die je tijdens de eerste trainingsdag hebt geleerd in praktijk brengt.  De trainer is aanwezig tijdens een van jouw eerste Brown Paper Audits en zal je voorzien van feedback. Zo haal jij het maximale rendement uit de training en komen jouw capaciteiten in de eigen werkomgeving tot een optimum.

Trainingsdag 2

 • Ervaringen delen van de zelf uitgevoerde audit (in intervisievorm).
 • De verschillende verschijningsvormen van een Brown Paper Audit.
 • Van actielijst naar concreet resultaat.
 • Jouw rol als procesbegeleider: communicatie, omgaan met enthousiasme en weerstand.

Deze training wordt gegeven door:

Deze training helpt jou om de auditvorm zelfstandig in je organisatie te begeleiden.  We helpen je met praktische tips om een Brown Paper Audit effectiever aan te sturen en daarmee meer resultaat uit interne audits te halen.


Emiel Kort

Reacties van deelnemers

Tijdens de training heerst er een toegankelijke en laagdrempelige sfeer. Tijdens de training was er een leuke en gemixte groep mensen met verschillende achtergronden. Iedereen heeft een eigen unieke situatie en heeft andere uitdagingen rondom interne audits. Hierdoor kun je goed van elkaar leren tijdens de training.

Lees het volledige interview met Teun

Teun Maessen

 

Ik ben in deze twee dagen aan de hand meegenomen in de methodiek. De training zelf is erg interactief. Je krijgt niet alleen informatie aangeboden, maar je leert ook hoe je het kunt toepassen. Je krijgt theorieën en handvaten aangereikt om zelf aan de slag te kunnen.

Lees het volledige interview met Jetske

Jetske Smits - Filemon

 

Praktische informatie

Kosten en certificering

De kosten bedragen € 1750,- per deelnemer. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief trainingsmateriaal, catering- en locatiekosten.

Deelnemers die het volledige trainingsprogramma hebben gevolgd ontvangen een deelnamecertificaat na afloop van de training. 
Na deelname wordt je automatisch lid van het Brown Paper Audit Netwerk. Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kun je ervaringen delen met collega auditoren.

Locatie en trainingsdagen

De training bestaat uit 2 dagen van 9:00 tot 17:00 uur. De training vindt plaats op onze trainingslocatie in Nieuwegein.

De tussentijdse audit wordt in onderling overleg afgestemd en vindt plaats tussen de twee trainingsdagen. Deze is uiteraard op locatie waar de audit wordt afgenomen.

Vragen en meer informatie?

Contact en informatie

Heb je vragen oever de inhoud of toepassing van deze training? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.