Auditor in Beeld – Robert De Abreu

Robert De Abreu Inspectie van het Onderwijs - In onze rubriek ‘Auditor in Beeld’ gaan we met professionals in gesprek over het vakgebied kwaliteitsmanagement. Robert De Abreu vertelt over zijn functie als kwaliteitsmanager, de dynamiek in zijn vakgebied en over zijn ervaring met interne audits anders vormgeven.

Lees verder

2021: online is de nieuwe kwaliteitsnorm!

2020: wat er bij onze klanten speelde

– Wat is ons corona-beleid?
– Gaan we onze doelen bijstellen voor kwaliteitsmanagement?
– Hoe houden we aandacht voor procesverbetering op afstand?
– Hoe ga ik mijn auditplanning voortzetten?
– Hoe ga ik mijn collega’s betrekken bij de volgende auditronde?

Het afgelopen jaar is voor iedereen een bijzonder ‘corona’-jaar geweest. Ik denk dat we een enorme switch doormaken naar een andere manier van meer online en slimmer werken. Misschien wordt dat wel de nieuwe norm voor 2021?

Het komende jaar gaan we van start met meer activiteiten op gebied van (online)procesinventarisaties en procesverbetering. Goed gereedschap is hiervoor natuurlijk onmisbaar, daarom zijn we partner geworden van Engage Process.

Op 28 januari organiseren we een webinar (zie link in comments). Cindy en Naõmi laten je graag zien hoe procesbeschrijvingen waarde kunnen toevoegen.
Voor diegene die procesbeschrijvingen nog in Word en Visio opmaken en onderhouden is dit een enorme versneller!

Voor nu: We wensen je alvast fijne feestdagen toe en kunnen we hopelijk vanaf nu vooruit kijken naar een gezond en kwalitatief goed 2021!

Namens het hele team!
Emiel Kort

Cindy van den Elzen

Even voorstellen, wie ben ik:

Ik ben Cindy van den Elzen, derdejaars Bedrijfskunde student en vanaf begin september loop ik stage bij Brown Paper Audit.

Hoe heb ik mijn eerste weken ervaren?

Druk, maar leuk en ontzettend leerzaam!

Inmiddels heb ik veel mogen proeven van de Brown Paper Audit methode en heb ik al in veel mooie trajecten mee mogen draaien. Iedere dag leer ik weer nieuwe dingen en kan ik meer en meer ervaring opdoen in het consultancy vak.

Ik heb al een aantal mooie trajecten mogen zien bij onder andere: Rijkswaterstaat, Inspectie van het Onderwijs en kinderopvang Avonturijn. Verder heb ik een aantal interessante Webinars mogen bijwonen, gegeven door mijn eigen stage begeleider, Emiel Kort. Ook ben ik meer te weten gekomen over online tools die ingezet kunnen worden bij Remote Auditing. Ik kijk ontzettend uit naar alle mooie opdrachten die nog voor ons liggen.

Ik kan beamen dat de aanpak van Brown Paper Audit een prachtige methode is om meer uit je team en organisatie te halen. Ik ben Emiel heel dankbaar voor alle mooie kansen, die ik al heb gehad en welke nog voor de deur staan, ik kijk uit naar de komende weken!

Remote auditing vs Fysiek auditing

In deze onzekere tijden, waar veel bedrijven zich in bevinden, is het belangrijk te kijken hoe we een vernieuwde invulling aan onze ‘normale werkzaamheden kunnen geven’.

Om deze reden heeft Brown Paper Audit afgelopen donderdag, 3 september, een interessante Webinar gegeven. Tijdens deze Webinar is de methodiek van Brown Paper Audit aan bod gekomen in combinatie met verschillende onlinetools. Zij hebben laten zien hoe auditen ook mogelijk is in een digitale vorm en op afstand kan plaatsvinden. Een zeer inspirerende Webinar en leuk om een aantal tips en tricks mee te krijgen!

Ook geïnteresseerd in een Brown Paper Audit op afstand?

Neem dan contact op met Emiel of via onze socials om gebruik te maken van deze actie.

Remote Auditing, wat is dat?

Remote Auditing betekent ‘Auditen op afstand’ met behulp van de digitale wereld. De huidige tijd heeft ons kennis laten maken met deze manier van auditen en we moeten zeggen: wij zijn erover te spreken! Onze ervaring heeft ons wel verteld dat er een verschil zit in het 1 op 1 remote auditen of het remote auditen van een groep.

Lees verder

Van offline naar online auditen… Yes we can!

Een aantal weken geleden mochten we in een groot ziekenhuis nog het thema infectiepreventie onder de loep nemen. Een onderwerp dat inmiddels de hele wereld dagelijks bezig houdt. Hopelijk blijft iedereen gezond zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied!

Eind vorig jaar sprak ik met Jan-Bert onze ambities voor 2020 uit. Steeds meer organisaties doen met ons een proefaudit en we helpen steeds vaker om inzichten uit audits ook om te zetten naar resultaat. Samen met Tom en Inge besloten we een nieuwe richting te kiezen en de Brown Paper Audit nog laagdrempeliger te maken. De ambitie om ook intern slimmer te werken met digitale middelen die beschikbaar zijn.

En we schreven nog een ambitie op…
“2020: Digitaal een Brown Paper Audit doen”

Niemand had bedacht dat we onze ambitie in dit tempo naar voren moesten halen als alternatieve auditvorm. Inmiddels hebben we een passende tool gevonden die ons enthousiasme over ‘post-its plakken’ deelt en waarin onze aanpak goed blijft werken.

Uit onze eerste stappen kunnen we in ieder geval concluderen dat online auditeren voor iedereen even wennen is.

Vergelijkbaar met een normale audit?
Jazeker, bij een audit draait het toch vaak om het stellen van vragen!

Moeilijk / Makkelijk?
Ja en Nee! De groepsdynamiek is (totaal) anders.
Het uitwerken gaat iets sneller, overzicht houden is heel belangrijk!

Lees verder

“Waarderend auditen”: Zit dat er bij jullie ook in?”

Waarderend auditen houdt in dat je met een positievere aanpak gaat auditen. Het gaat erom dat je samen (als afdeling, team, of verschillende afdelingen) kijkt naar het proces. Je kijkt eerst naar de prestaties en de goede kanten van het proces. Na het positieve is er ruimte voor de te verbeteren punten. Wat ons betreft beiden positief, de te verbeteren punten dragen ook bij aan de groei van de organisatie.

“Waarderend auditen, zit dat er bij jullie ook in?”. Op die vraag kunnen wij gelukkig volmondig JA antwoorden. Een Brown Paper Audit sessie gaat altijd eerst in op de activiteiten per processtap. Vervolgens gaan auditees positieve punten bedenken voor de activiteiten. We stellen de auditees hierbij vragen zoals: Waar ben je trots op? Wat gaat altijd goed? Waar kun je op bouwen & vertrouwen?

Lees verder

Kijkje achter de schermen: Een succesvol tenderproces bij Schagen Groep

Op 23 januari 2020 hebben Emiel en Tom een Brown Paper Audit uitgevoerd bij Schagen Groep in Hasselt. Samen met José Pater, Gert Molenaar en het tenderteam, gingen we op ontdekkingstocht in het proces rondom tenders.

Schagen Groep
De Schagen Groep is een middelgrote onderneming werkzaam in de bouw en infrastructuur. Als familiebedrijf heeft deze organisatie een traditie van ruim 65 jaar. Vanuit de visie: “Samen maken we morgen”, wordt er dagelijks gewerkt aan het realiseren en onderhouden van infrastructuur en vastgoed om trots op te zijn.

Dat dit team z’n successen behaalt met tenders, zien we al snel terug in de mooie projectenlijsten van Schagen Groep. Deze organisatie loopt voorop als het gaat om anders bouwen, ontwerpen en ontwikkelen.

Lees verder

Auditor in Beeld- Marion Reinders

Marion Reinders is al 36 jaar werkzaam bij Thales Groep in Hengelo. Thales Groep is een elektronisch High Tech bedrijf waarbij in Hengelo ruim 80% van de productie voor marines bestemd is. Bij Thales Groep Nederland werken 2200 mensen en op de locatie in Hengelo zijn 1600 mensen in dienst.  “Het fijne aan Thales is dat ik kansen krijg om te ontwikkelen en een carrière pad mag volgen op basis van mijn eigen interesses.

Wij spraken Marion Reinders over haar functie als Auditmanager, kwaliteitsmanagement, interne audits en haar ervaringen met Brown Paper Audit.

Lees verder